Comfort door de trillingsdempende eigenschappen van hout.

In een stalen of aluminium frame worden de trillingen van de grond gedeeltelijk door het metaal verspreid. Een houten frame absorbeert deze trillingen.
Op cellulair vlak kan hout vergeleken worden met een netwerk van onderling verbonden microveren en -dempers. Deze typische eigenschap maakt onze fiets uniek.
De Zafi fiets is stijf, maar de trillingen van de weg worden van nature uit gedempt.

_______________

« Met een houten fiets presteren, maar ook het rijcomfort garanderen. »


ISO Garantie

Dankzij onze know-how en de uitstekende sterkte/gewichtsverhouding van hout vervaardigen we lichte frames. Deze voldoen aan de ISO4210-6 norm.
De norm simuleert een levensduur van 10 jaar (3 levensduur- en 2 impacttests) en garandeert “de duurzaamheid van de afzonderlijke onderdelen en de fiets in zijn geheel”.

______________

« ISO staat garant voor hoge kwaliteit op alle niveaus en houdt vanaf de ontwerpfase rekening met veiligheidsaspecten. »

_______________


Onvergelijkbare esthetiek.

Ons frame heeft niet alleen interessante mechanische eigenschappen, maar heeft ook een opvallende look.
Hout is gemakkelijk te bewerken, de ontwerper kan zijn creativiteit ten volle uitdrukken. De zuivere lijnen kenmerken elke fiets. 

Enkele pedaalslagen op dit uitzonderlijke frame volstaan om te beseffen hoe opwindend fietsen is. 

_______________


Lokale productie en minimale ecologische impact

Tijdens ons productieproces worden grote inspanningen geleverd om de voetafdruk van Zafi fietsen zoveel mogelijk te beperken. Wij zijn ervan overtuigd dat een fiets waardevoller is als de ecologische impact ervan zo gering mogelijk is. Daarom gebruiken wij essen- en notenhout uit het Zoniënwoud. 

” Het Zoniënwoud is een uniek randstedelijk ecosysteem van ongeveer 5000 hectares net buiten Brussel. Het bos herbergt spectaculaire loofbomen (voornamelijk beuk en eik) en is in 2017 erkend als UNESCO werelderfgoed. Momenteel wordt het grootste deel van dit hout naar Azië geëxporteerd, wat een negatieve ecologische voetafdruk genereert en nauwelijks lokale waarde oplevert.”

Daarom hebben we besloten samen te werken met de Sonian Wood Coop, die de verwerking van het hout herlokaliseert en ervoor zorgt dat alle stappen onderweg zo duurzaam, lokaal en eerlijk mogelijk verlopen.

Onze werkwijze staat in schril contrast met de uitstoot die in Azië wordt geproduceerd door de massaproductie van aluminium, staal of carbon frames.

_______________

« Zafi, geboren en getogen in het Zoniënwoud. »